تا آخرین سال قرن بیستم، بهرغم این که بیش از چهار دهه از ساخت نخستین فیلمهای پویانمایی ایران و بیش از سه دهه از نخستین پویانماییهای کانون میگذشت، با این حال نمایش آثار پویانمایی در ایران به برنامههای جنبی (عموماً به همراه فیلمهای مستند و داستانی) جشنوارههای داخلی محدود بود. این بیمهری و بیتوجهی به هنر پویانمایی این مرز و بوم در شرایطی صورت میگرفت که آثار درخشانی در این عرصه تولید شده و عموم این آثار درخشان در عرصههای جهانی موفقیتهای گوناگونی کسب کرده بودند. افتتاح نخستین جشنوارة بینالمللی پویانمایی تهران در اسفند ماه ۱۳۷۷ آغاز فصل نوینی در نمایش و ارائه آثار پویانمایی جهان و به خصوص ایران بود. از سال 1377 هر دو سال يك بار در اسفند ماه، دومین جشنواره در سال 1379 (2001 میلادی) ، سومین جشنواره در سال 1381 (2003 میلادی)، چهارمین جشنواره در سال 1383 (2005 میلادی)، پنجمین جشنواره در سال 1385(2007 میلادی)، ششمین جشنواره در سال 1387 (2009 میلادی)، هفتمین جشنواره در سال 1389 (2011 میلادی)، هشتمین جشنواره در سال 1391 (2013 میلادی)، نهمین جشنواره در سال 1393 (2015 میلادی)، دهمین جشنواره در سال 1395 (2017 میلادی) و یازدهمین جشنواره در سال 1397(2019 میلادی) ، دوازدهمین دورهی این جشنواره، سال1400 (2022 میلادی) برگزار شد.جشنوارهی بينالمللي پويانمايي توسط كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان برگزار شده است. جشنوارهی بینالمللی پویانمایی تهران در دو بخش مسابقهی ایران و مسابقهی بینالملل و بخش های جنبی با عنوان چشمانداز و نمایش ویژه برگزار میشود. در کنار جشنواره، نشستهای تخصصی، نمایشگاهها و کارگاه های آموزشی، بازار بزرگ ملی پویانمایی، قراردادهای خرد و کلان در میتینگها، گفتگوی ویژه و تخصصی و رایزنیهای کارآمد حرفه ای در پیچینگها با افراد خبرهی بینالمللی برگزار میشود که این امر باعث برجستگی جشنواره در سطح جهان شده است. حضور حداقل 80 کشور مهم جهان که در هنر انیمیشن تخصص و فعالیت دارند، یکی دیگر از موفقیتهای جشنوارهی بزرگ پویانمایی تهران است. اطمینان هنرمندان به این جشنواره حاصل شده و حضور هنرمندان بزرگ بین المللی برای داوری آثار و برگزاری کارگاه ها و نشست ها را فراهم نموده است.
مشاهدهقصه گويي پيشينه اي به قدمت تاريخ بشر دارد. درحقيقت، علاقه به شنيدن قصه را خداوند در نهاد انسان قرار داده است. به لحاظ پيشينه ي تاريخي، قصه گويي و گوش سپردن به قصه ها همواره جزو يکي از مهم ترين و رايج ترين راه هاي انتقال تجربه بوده است. گاهی قصه ي يک قوم همچون گنجينه يا ميراثي، سينه به سينه به نسل هاي بعد منتقل شده است. به لحاظ آموزشي نيز قصه گويي، ماهيت و ظرفيتي دارد که مفاهيم در قالب آن به صورتي تأثيرگذار و سازنده به کار مي رود. مفاهيمي مثل دوستي، صبر، عشق، اميد و... در قصه ها جان مي گيرند و با روايت، به جريان مي افتند. اين¬چنين است که اين مفاهيم از مفاهيمي مجّرد و ذهني به ماجرايي عيني و ملموس تبديل ميشوند و نتايج طبيعي خود را در قالب زندگي آشکار ميسازند. به واسطه ي دانش و فن قصه گويي، اميدآفريني براي ساختن آينده اي بهتر و ايجاد شرايط خوب زندگي، در قصهها آموخته ميشود. بنابر اهميت و ضرورت قصه گويي در دنياي کودکان و نوجوانان،«جشنواره بين المللي قصه گويي» و ارايه ي قصه هايي از دل قصه ي زندگي انسان ها برگزار مي شود.
مشاهدهجشنواره هنرهای نمایش کانون با شعار «نمایش، تمرین زندگی، ساختن آینده» در سه بخش نمایش «زنده_عروسکی»، «کتابخانهای» (نمایش خلاق و بازیهای خلاق) و «نمایشنامهنویسی» برگزار شد. فراخوان دوره های آتی این جشنواره در قسمت اخبار هنرهای نمایشی اطلاع رسانی خواهد شد.
مشاهدهاسباببازی بخش مهمی از فرهنگ و تاریخ هر سرزمین است، اسباببازی برای کودکان هر سرزمین نه فقط بازی، سرگرمی و رشد مهارتهای روانی- حرکتی است بلکه سازندۀ یک اجتماع و فرهنگ و نسل آینده است. اسباببازی بهعنوان یکی از مسائل مطرح در اقتصاد جهان که نه تنها بهعنوان یک کالای اقتصادی که بهعنوان یک کالای استراتژیک فرهنگی مطرح است از جایگاه ویژهای برخوردار است و پرداختن به آن در موقعیت فعلی از اهمیت بالایی برخوردار است. ما بهعنوان کشوری با پیشینه فرهنگی بالا باید به این امر نگاه ویژهای داشته باشیم. جشنواره ملی اسباببازی با پیشینه شش دوره توانسته است نتایج خوبی را در بخشهای مختلف کسب کند و پویایی و حرکتهای امیدبخشی را در این صنعت ایجاد کند و با همت و حمایت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بهعنوان متولی این امر در کشور باعث شده است که هر سال از سال گذشته پررونقتر برگزار شود. این جشنواره امسال وارد هفتمین دوره برگزاری موفق خود خواهد شد و ما برآنیم با تشکیل بزرگترین گردهمایی فعالان حوزه اسباببازی در کشور ضمن ارائه دستاوردهای این صنعت بتوانیم با برقراری تعاملات سازنده مسیر پیش رو در این صنعت را هموارتر کنیم و بهعنوان متولیان اصلی این حوزه در کشور هدایت درست این جریان را در دست بگیریم. لذا امروز که در آستانه سومین سال متوالی باعنوانهای مرتبط با تولید هستیم بیش از پیش لزوم برگزاری این جشنواره را مسجل میسازد.
مشاهدهبا هدف گرامیداشت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی،کانون استان قزوین نخستین جشن مجازی «بچههای آفتاب» را برگزار میکند. این برنامه که شامل چندین بخش متنوع از جمله نمایش، مسابقه، نماهنگ و ...است ، در تاریخ بیستم بهمن در پیام رسان گپ به نشانی https://gap.im/qazvin.kpf منتشر میشود. تاکنون شش جشنواره استانی با عنوان« بچههای آفتاب» به همت کانون استان برگزار شده، که امسال به سبب دوره فاصله گذاری اجتماعی به سبب گسترش بیماری کرونا، این مراسم در فضای مجازی برگزار میشود.
مشاهده